Autor: 021.rs

Novi Sad
27.03.2019.
22:36
Sto najuspešnijih studenata iz izbegličkih i raseljeničkih porodica koji žive u Vojvodini, dobili su danas jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 30.000 dinara, koju dodeljuje Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine, saopštila je Pokrajinska vlada.
  • kata

    31.03.2019 23:04
    zloupotreba
    diskriminacija u odnosu na domicilno stanovnistvo
    cist politicki placeni marketing
    posle drugog svetskog rata izbeglistvo je trajalo deset godina
    koliko jos generacija treba da bude privilegovano,od 1995.g je vec tri decenije.
  • Aruznec

    29.03.2019 18:52
    @V
    "komentator" potpisan sa "V" je niko drugi do komentator "V", svima dobro poznat po izvrtanju, širenju mržnje i netrpeljivosti i izrazito šovinističkim antisrpskim stavovima kojima zasipa stranice ovog medija koje je odabrao kao svoje javno glasilo.

    Sa njim naravno direktne rasprave nema, ko god da misli suprotno od njega automatski biva prozvan za moj "alterego" jer je ovaj "komentator" psihopata koji je uveren da samo jedna osoba u ovoj zemlji može da ima drugačije mišljenje od njega a da svi ostali misle isto, te je stoga i često uveren kako je on predstavnik "većine", izabran da govori u ime građana Vojvodine i Vojvodinu smatra svojom privatnom imovinom. Isto tako je dovoljno glup da ne ume da ovaj nadimak pročita unazad pa pokuša da izvuče zaključak zašto je takav.

    Osim mržnje, kontraargumenata naravno da nema. A i ne postoje kontraargumenti - integrisani pripadnici većinskog naroda sa upitno rešenim egzistencijalnim pitanjem, koji su možda i rođeni ovde i imaju državljanstvo Srbije i ne vraćaju se na "ognjišta", itekako JESU (imam i ja velika slova) izbeglice sve dok tamo odakle su izbegli nisu obeštećeni niti postoji bezbednost za njihov miran život naspram svakodnevnog šikaniranja. Zato je ovaj "komentator" psihopata uzeo na sebe da demokratski posao šikaniranja građana obavlja u Vojvodini, jer mu veoma smeta što oni koji su prošli strahote rata dobijaju nešto što on ne dobija, jer je on rođen u Vojvodini te stoga ima svako pravo da bude društveni parazit.
  • V

    29.03.2019 17:23
    @Aruznec
    "komentator" potpisan sa "Aruznec" je niko drugi do "komentator" "G", svima dobro poznat po izvrtanju, bacanju kletvi, kontriranju, svađanju i šovinističkim antivojvođanskim stavovima.

    Sa njim naravno direktne rasprave nema, ali čisto da se zna da se dotični "komentator" krije pod raznoraznim nadimcima ne bi li ostavio utisak da su njegove ideje zastupljenije.

    Osim kletvi, kontraargumenata naravno da nema. A i ne postoje kontraargumenti - integrisani pripadnici većinskog naroda sa rešenim egzistencijalnim pitanjem, koji su možda i rođeni ovde i imaju državljanstvo Srbije i ne vraćaju se na "ognjišta", nikako NISU izbeglice.
  • Aman

    29.03.2019 16:40
    Vise
    Termin izbeglice je opstao kao pokrice za muljaze....pa ta deca su rodjena ovde....koliko je vremena proslo i da li stw normalni vise?
  • Aruznec

    29.03.2019 12:46
    Prethodnim "komentatorima" najiskrenije želim da ih konačno pogleda sreća i da prestane ova diskriminacija, da što pre doživite identičnu sudbinu ovih ljudi pa da konačno i vi dobijete ovakvu bespovratnu pomoć. Nadam se da ćete tada konačno biti srećni i zadovoljni, naročito kada vam pojedini šovinisti potom budu govorili da niste izbeglice iako ste i dalje izbegli, iako i dalje nemate gde da se vratite jer vam je imovina razrušena a povratnici bivaju šikanirani od pojedinih miroljubivih i demokratskih naroda.
  • gari

    29.03.2019 07:58
    svakw cast dobroj deci i studentima ali to nisu izbeglice, rodjeni ovde odrasli i skolovali se a imaju drzavljanstvo i prebivaliste, malo mi bezvezno to izbeglice
  • hm

    28.03.2019 19:25
    Izbegli iz kojeg rata? Prvog svetskog, drugog svetskog, ili balkanskog onog sto je bio pre vise od dve decenije?
  • V

    28.03.2019 18:29
    izbeglice?
    koliko još godina, decenija, vekova "izbeglice" planiraju biti izbeglice?

    Zna se ko su izbeglice - trenutno, Afganistanci i Sirijci.

    Ne može se biti ujedno i izbeglica i imati državljanstvo Srbije, imati tu posao, studirati (možda su studenti čak i rođeni ovde), imati rešeno stambeno pitanje, biti pripadnik većinskog naroda i biti na sve načine integrisan, te ne planirati povratak u HR ili BiH.

    Dosta neosnovanih privilegija u odnosu na dobar deo domaćeg stanovništva koje ne dobija nikakvu pomoć.
  • Opalim te golim

    28.03.2019 08:15
    Vecita diskrimnacija prema lokalcima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna